30.04.2024
weather
17°
ANASAYFA EKONOMİ Tesla Supercharger ünitelerini Türkiye'de artırmaya başladı! Supercharger istasyonları kuruluyor

Tesla Supercharger ünitelerini Türkiye'de artırmaya başladı! Supercharger istasyonları kuruluyor

Dünyanın en büyük otomobil tedarikçisi konumundaki Tesla, Türkiye'deki yatırımlarını artırma kararı aldı.
yazar
Haktan Aydın
Tesla Supercharger ünitelerini Türkiye'de artırmaya başladı! Supercharger istasyonları kuruluyor

Dünya çapında tanınan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'deki yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Tesla'nın elektrikli otomobil satışlarıyla birlikte Türkiye'de yaygınlaşan Tesla markalı araçlar için şarj istasyonları kurduğu gözlemleniyor. Özellikle Supercharger istasyonlarına odaklanan Tesla, yatırımlarını genişletme kararı almış durumda.

Elektrikli otomobiller, giderek daha fazla kişinin ilgisini çekiyor. Dünyanın en büyük otomobil tedarikçisi konumundaki Tesla, Türkiye'deki yatırımlarını artırma kararı almış durumda. Elektrikli otomobil sektöründe öncü olan Tesla, şu anda Türkiye için şarj istasyonları kurma konusuna ağırlık verdi.

SUPERCHARGER İSTASYONLARI KURULUYOR

Tesla, kendi geliştirdiği Supercharger istasyonlarını Türkiye genelinde genişletme kararı aldı ve bu kararı uygulamaya başladı. Yeni şarj istasyonları kurma hazırlığında olan Tesla, bu alanda gereken adımları atıyor. Tesla sahipleri için şu anki şarj istasyonları, 7.8 TL/kWh ücreti ile dolum imkanı sunarken diğer otomobil sahiplerine ise 8.6 TL/kWh ücretle dolum yapma olanağı tanıyor. Şu an için genişletme çalışmalarının devam ettiği ve kısa bir süre içinde Türkiye'nin birçok şehrinde birçok noktada yeni şarj istasyonlarının görülmeye başlanacağı belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
150 bin TL Evlilik Kredi detayları netleşti

150 bin TL Evlilik Kredi detayları netleşti