27.04.2024
weather
17°
ANASAYFA EKONOMİ Kripto para piyasasına yönelik yasal düzenlemelerin son aşamasına gelindi

Kripto para piyasasına yönelik yasal düzenlemelerin son aşamasına gelindi

Kripto para piyasasına yönelik yasal düzenlemelerin son aşamasına gelindi. Çalışmaların amacı, kripto piyasasını denetlenebilir ve şeffaf hale getirerek güvenilir bir zemin oluşturmak. Yasal düzenlemenin yıl bitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor
yazar
Haktan Aydın
Kripto para piyasasına yönelik yasal düzenlemelerin son aşamasına gelindi

Kripto para piyasasına yönelik yasal düzenlemelerin son aşamasına gelindi. Bu çalışmaların amacı, kripto piyasasını denetlenebilir ve şeffaf hale getirerek güvenilir bir zemin oluşturmak. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, kripto varlıklara olan toplumsal ilginin farkında olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızı korumak ve güvenliğini sağlamak adına çalışmalar yaparken, aynı zamanda blok zincir (blockchain) teknolojisinin önünü açmak için çaba harcıyoruz." şeklinde konuştu.

İleri, sektörle sürekli iletişim halinde olduklarını vurgulayarak, "İlgili kurumlar çalışmalarını sürdürüyorlar ve ilerleyen süreçlerde bu konunun tekrar gündeme geleceğini düşünüyoruz." dedi. Yerel borsaların denetlenebilir ve şeffaf bir şekilde faaliyet göstermesini hedefleyen düzenleme ile birlikte kripto para ticaretinin vergilendirilmesi de planlanıyor. Yasal düzenlemenin yıl bitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlık bütçe sunumunda konuya özel bir vurgu yaparak, Türkiye'nin Mali Eylem Gücü'nün gri listeden çıkması için tek bir düzenleme gerektiğini ve bu düzenlemenin kripto para regülasyonu olduğunu belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ücretsiz Doğalgaz desteği 1 Mayıs 2024'te sona erecek

Ücretsiz Doğalgaz desteği 1 Mayıs 2024'te sona erecek