27.04.2024
weather
17°
ANASAYFA DÜNYA Disneyland'da çalışmak ister misiniz? Disneyland Paris 8.500 kişiyi işe alacak

Disneyland'da çalışmak ister misiniz? Disneyland Paris 8.500 kişiyi işe alacak

Disneyland Paris, 8.500 çalışanı işe almayı hedefleyen büyük bir işe alım kampanyası başlattı. İşe alınacak personelin tamirat, tesisat, bakım ve marangozluk işlerinde çalıştırılması bekleniyor.
yazar
Haktan Aydın
Disneyland'da çalışmak ister misiniz? Disneyland Paris 8.500 kişiyi işe alacak

Disneyland Paris, 8.500 yeni çalışanı işe almayı hedefleyen ve bunların 1.500'ünün kalıcı sözleşmeler alacağı büyük bir işe alım kampanyasına başlayacak.

Kapsamlı cazibe merkezlerinin taleplerini karşılamak amacıyla park, özellikle bakım rollerini hedef alıyor ve yenileme için gereken kaynakların kıtlığını vurguluyor. 

Park, dünya çapındaki şöhretine rağmen, özellikle bakım açısından hayati öneme sahip mesleklerde işgücü sıkıntısı nedeniyle zorluklarla karşı karşıya. 

Disneyland Paris'teki insan kaynakları yöneticileri, parklar arasında bu tür yetenekler için şiddetli rekabetin olduğunu kabul ederek, turistik mekanların bakımını ve onarımını yapabilecek yetenekli kişilerin işe alınmasının aciliyetini dile getirdi.

Yüksek talep gören bakım profesyonelleri

Park, teknisyenler ve mühendisler de dahil olmak üzere turistik mekanların yenilenmesiyle ilgilenen otuzdan fazla meslek için aktif olarak aday arıyor. Toplamda bu alanda 120'den fazla kalıcı pozisyon mevcut.

Bakım becerilerinin kıtlığı ortadadır ve eğlence sektörüne yeni başlayanlar, işe başladıklarında asgari ücretin (%2) biraz üzerinde bir maaş vaadi ile karşılanmakta.

Bu işe alım girişimi Disneyland Paris için benzeri görülmemiş bir şey değil. Geçtiğimiz yıl park, yıllık kampanyası sırasında birkaç bin çalışanı işe almayı planladığını duyurdu. Yaklaşık 16.000 çalışandan oluşan mevcut iş gücüyle park, Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü tarafından "Fransa'nın en büyük kuruluşlarından biri" olarak tanındı.

Disneyland Paris, yaklaşık 1000 çalışanın geçici olarak işten çıkarılmasına yol açan sağlık krizinin zorluklarıyla başa çıktıktan sonra artık iş gücünü genişletmeye ve çeşitlendirmeye odaklanıyor.

Stratejik genişleme planları

Yakın zamanda "Yenilmezler Ülkesi"nin açılışı ve bir sonraki temalı alanın genişletilmesine yönelik planların yapılmasıyla Disneyland Paris, işe alım ihtiyaçlarında on kat artış bekliyor.

Parkın yönetimi devam eden büyüme ve gelişmeyi vurguladı ve bunun Disneyland Paris'i eğlence parkı endüstrisinde gelişen bir merkez olarak konumlandırdığını söyledi.

Parc Astérix'in 2.000 mevsimlik işçinin işe alındığı başarılı yaz işe alım kampanyasının ardından, Disneyland Paris'in duyurusu eğlence parklarının dayanıklılığını ve refahını daha da doğruluyor ve mevcut ekonomik zorluklara karşı dayanıklı görünen bir sektörü sergiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pegasus Havayolları KPPS'siz personel alımı yapacak

Pegasus Havayolları KPPS'siz personel alımı yapacak